dimarts, 14 de juliol del 2020

L'AGATHA CHRISTIE AL CINEMA

Avui us recomanem la pel·lícula “Agatha y la verdad del crimen”, dirigida per Terry Loane el 2018, i que trobareu disponible a l’e-Biblio.

L’acció se situa a Anglaterra el 1926 quan Agatha Christie decideix desaparèixer per tal d’enfrontar-se a un dels pitjors moments personals i professionals de la seva vida. No troba la inspiració per escriure noves històries i a més la seva vida personal s'enfonsa quan descobreix que el seu marit li és infidel. A la meitat d'aquesta crisi existencial, una desconeguda l'aborda i li demana ajuda per resoldre l'assassinat de la seva amiga Florence Nightingale. Fent-se passar per una altra persona, la cèlebre narradora accepta la missió.

La història és fictícia però està basada en fets verídics amb detalls biogràfics autèntics. És cert que Agatha Christie va romandre desapareguda durant onze dies, es va divorciar del seu primer marit en aquesta època, havia llegit a Conan Doyle (surt referenciat en diverses ocasions el personatge de Sherlock Holmes) i a més havia treballat d'infermera a la primera guerra mundial , de manera que tenia coneixements de medicina i toxicologia. La caracterització de l'escriptora és esplèndida, amb especial lluïment de l'actriu protagonista. L'escenificació és la pròpia de les seves novel·les, moltes d'elles portades a el cinema. En definitiva, és una pel·lícula entretinguda i molt recomanable.

Si voleu conèixer i aprofundir en l'obra d'aquesta escriptora a la biblioteca trobareu diversos títols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada