dissabte, 25 de juliol del 2020

AVUI CINEMA: "LA CANDIDATA PERFECTA"

Avui us recomanem la pel·lícula La candidata perfecta, del 2019, dirigida per Haifaa Al Mansour, i que trobareu disponible a l’e-Biblio.

La directora de "La bicicleta verda" torna als orígens del seu cinema amb "La candidata perfecta" cinema social, compromès i feminista per evidenciar les desigualtats que pateixen les dones a l'Orient Mitjà.

Maryam és una jove i ambiciosa metgessa que treballa al Centre de Salut d'una petita ciutat de l'Aràbia Saudita. Malgrat la seva alta qualificació, ha de guanyar-se diàriament el respecte dels seus companys homes i l'acceptació dels pacients. Indignada per la deixadesa de l'Ajuntament, que demora una i altra vegada asfaltar el camí d'accés a l'hospital, decideix presentar la seva candidatura a les eleccions municipals. El seu pare és músic i està de gira tocant en els primers concerts públics permesos en el Regne d'Aràbia Saudita en dècades. Maryam recluta llavors a les seves dues germanes petites per recaptar fons i planificar la campanya. La seva inesperada candidatura a l'alcaldia sorprèn a la família i sacseja una comunitat gens acostumada a la idea que una dona dirigeixi el consistori.

L'objectiu del film és posar en evidència que a la societat saudita hi és present la misogínia, però també, que és una societat  heterogènia i que no deixa de canviar; les restriccions a les dones es van suavitzant amb el pas del temps de forma molt lenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada