dissabte, 24 d’octubre del 2020

TRAVESSANT ELS LÍMITS

Avui us recomanem la pel·lícula “Un océano entre nosotros” dirigida per James Marsh el 2018, interpretada en els papers principals per Colin Firth i Rachel Weisz. La trobareu disponible a la plataforma e-Biblio.

Basada en un fet real concretament sobre Donald Crowhurst, veterà de la Reial Força Aèria Britànica i navegant aficionat, que va decidir participar el 1968 a la Golden Globe Race, una competició que consistia en navegar al voltant del món sense parades, per obtenir un suculent premi i sanejar les seves finances. Però les coses no li van anar bé i va optar per enganyar els organitzadors de l'esdeveniment sobre quina era la seva veritable posició.

 
La preparació de el viatge, els dubtes i la por d'un mariner d'aigua dolça que es veu abocat a un viatge per al qual no està preparat, és el plat fort de la pel·lícula

S’hi pot veure la lluita d'un home contra el mar. D'altra banda, la por d'un navegant sense experiència, amb un vaixell que no està en condicions d'emprendre un viatge transoceànic, però que, arribat a un punt, ja no pot fer marxa enrere, per vergonya i per pura necessitat econòmica.

A més, cal tenir en compte la ferotge campanya de màrqueting que llança “The Sunday Times”, i l'agonia que produeix en el protagonista i a la seva família, l'assetjament i venda de la seva intimitat per part dels mitjans de comunicació.

I, d'altra banda, la veritable trama, misteriosa i interessant, del que realment devia passar en aquesta aventura en solitari, que va començar amb mal peu, amb un vaixell mal acabat que va donar problemes només sortir del port.

Aquesta és la història d'un home comú, que va voler ser un heroi, per a la societat, per als seus fills, per la seva dona. Els problemes, la culpa, la soledat i la vergonya es convertiran en els veritables protagonistes de la travessa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada