dissabte, 10 d’octubre del 2020

AVUI 10 D'OCTUBRE, DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL: CINEMA SOBRE EL TEMA

 Avui, 10 d'octubre, dia que es commemora el dia Mundial de la Salut Mental, compartim aquesta informació publicada pels companys de la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny sobre el ressò que se n'ha fet el cinema. És una selecció de pel·lícules que promouen una imatge no estereotipada de les persones amb problemes de salut mental.

Cinema en clau de Salut Mental

El grup de treball sobre Salut Mental de les Biblioteques del Bages i Moianès hem preparat una selecció de pel·lícules que promouen una imatge no estereotipada de les persones amb problemes de salut mental.
 
El cinema, sempre que tracti la malaltia de forma rigorosa, és una excel·lent via per apropar-nos a la complexitat dels trastorns mentals, entendre’ls i relacionar-nos millor amb les persones que els pateixen.
 
De fet, alguns dels trastorns de personalitat, l’esquizofrènia, l’Alzheimer, l’autisme, la depressió i molts d’altres esdevenen un filó per a la indústria del cinema. No obstant, segons els mateixos experts, la majoria de les vegades la visibilitat que donen de les malalties mentals sol ser poc real, i, fins i tot, perillosa ja que ofereixen una imatge esbiaixada i amenaçadora dels trastorns mentals.
 
Us convidem, doncs, a apropar-vos a la realitat dels problemes mentals a partir de la narrativa dels protagonistes d’aquestes pel·lícules que hem seleccionat i que trobareu al fons de les nostres biblioteques i/o a la plataforma #eBiblio.
 
 
PÚBLIC ADULT:
‘Pastel de pera con lavanda’ (2016) Síndrome d’Asperger
‘Multiple (Split)’ (2016) personalitat múltiple o trastorn de identitat dissociativa (TID)
‘Siempre Alice’ (2014) Alzheimer
‘Nebraska’ (2013) trastorns degeneratius
‘El lado Bueno de las cosas’ (2012) trastorn bipolar i trastorn límit
‘Cisne negro’ (2010) trastorn límit
‘Elling’ (2001) inclusió persones amb malalties mentals
‘Memento’ (2000) amnèsia anterògrada
 
PÚBLIC FAMILIAR:
‘Buscando a Dory’ (2016) trastorn pèrdua memòria a curt termini (amnèsia anterògrada)
‘Del Revés (Inside out)’ (2015) gestió de les emocions
‘Frozen’ (2013) agorafòbia (por obsessiva als espais oberts) i depressió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada