dimarts, 20 de setembre del 2022

"PILAR PRIM" DE NARCÍS OLLER, A FONS

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, col·laboren per posar en relleu el valor de les obres de la literatura catalana i fer-les presents als clubs de lectura de les biblioteques públiques

En aquest marc, a la biblioteca de Súria, el proper 5 d’octubre a les 19:30 h., Josep M. Pallàs i Guasch comentarà l’obra “Pilar Prim” de Narcís Oller.

S’adreça a totes les persones interessades i que hi vulguin assistir, participin o no habitualment al Club de Lectura de la biblioteca. Disposem d’exemplars de l’obra per a tots aquells interessats.

Amb “Pilar Prim”, Narcís Oller, en plena maduresa com a novel·lista, afronta el tema del desig de la dona, un assumpte que la literatura del XIX havia tractat des d'una perspectiva merament romàntica. En aquesta obra, però, s’hi troba un nou enfocament que serveix per remarcar els condicionaments i les sancions legals i morals que el context social de començament del segle XX imposava a la dona. Un altre element corrobora la condició de modernitat de l'obra: amb l'afany d'incorporar-se al model de novel·la que apliquen els narradors del moment, el tractament que fa Oller dels personatges prefigura el desenvolupament posterior de la novel·la psicològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada