dissabte, 21 de novembre del 2020

JACKIE KENNEDY

Aquesta setmana recomanem la pel·lícula “Jackie” dirigida pel director xilè Pablo Larraín el 2016 i que trobareu a la biblioteca de Súria i també a d’altres biblioteques. Casualment demà dia 22 de novembre es compleixen 57 anys de l’assassinat del president J.F. Kennedy a Dallas el 1963. 
 
La pel·lícula es basa en aquests fets i en els dies posteriors a la tragèdia. Està protagonitzada per l’actriu Natalie Portman, amb una interpretació magistral, i amb la qual va aconseguir una nominació per a l'Òscar a la millor actriu.
 

No estem davant d'una biografia convencional ni davant d'una exploració detallada del caràcter d'un personatge, sinó davant del retrat d'una tragèdia i les conseqüències que provoca en la protagonista.
 
Jacqueline Lee Bouvier (1929-1994), després coneguda com Jackie Kennedy i Jackie Kennedy Onassis, va ser una dona de classe benestant, elegant, amb estil que va saber encarar les contrarietats de la vida amb aplom i encert gràcies a la seva educació, cultura, intuïció i presència d'ànim. 
 
El guió presenta continus salts en el temps, sense perdre de vista l'essencial de la història que es proposa relatar: de com una dona desfeta aconsegueix treure força de flaquesa i erigir-se triomfant sobre l'adversitat fins a esdevenir la representació de tota una època, d'un moment i d'una circumstància que va deixar orfes a tota una generació, marcant la fi d'un somni i el començament d'una llegenda. També presenta amb gran agudesa les difícils relacions familiars, socials, polítiques i emocionals de tots els involucrats.
 

“Que ningú dubti mai que una vegada va existir un lloc durant un breu però intens moment anomenat Camelot”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada