dissabte, 20 de juny del 2020

MÉS CINEMA PER AL CAP DE SETMANA!

Avui us recomanem la pel·lícula Inch'Allah  del 2013,dirigida per la cineasta Anaïs Barbeau-Lavalette, i que trobareu a l’e-Biblio.

Chloé és una jove metgessa canadenca que divideix el seu temps entre Ramallah, on treballa, i Jerusalem, on viu a prop de la seva amiga Ava, que és soldat israelià. Cada vegada més sensible al conflicte, Chloé passa cada dia a través del punt de control entre les dues ciutats per arribar al campament de refugiats, on supervisa els embarassos de les joves. A mesura que és fa amiga de Rand, una de les seves pacients, Chloé aprèn més sobre la vida en els territoris ocupats. Fins i tot arriba a passar algun temps amb la família de Rand. Dividida entre les dues parts del conflicte, Chloé intenta tendir ponts entre  els seus amics, però pateix per les seves relacions amb tots dos bàndols. Totes els experiències que viurà allà li faran canviar les seves creences i conviccions.

Pel·lícula honesta, realista, d'indubtable interès social i humà, basa tota la seva força en la mirada de la protagonista. La mirada de qui, en principi, és aliè al conflicte arabo-israelià. Intenta estèrilment comprendre-ho i acaba reaccionant, prenent partit en contra de la seva voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada