dissabte, 13 de juny del 2020

AVUI... DE CINEMA!!

Avui us recomanem la pel·lícula que trobareu e l’e-Biblio “Llenar el vacío” de l’any 2012. És el primer film de la cineasta jueva ortodoxa Branca Burshtein. Narra exquisidament una de les històries d'amor més clàssiques de la història: la lluita entre els desitjos propis i les imposicions familiars. I, de passada, efectua un retrat precís i detallat de les condicions de vida de la comunitat ultraortodoxa hassid.

Explora el dilema íntim que viu una jove, Shira -encarnada per l'actriu Fades Yaron, premiada amb la Copa Volpi en el Festival de Venècia per aquest treball-, en el si de la comunitat hassid a Tel Aviv, quan, després de la mort de la seva germana, el seu entorn religiós i familiar intenta gestionar la conveniència que es casi amb el seu cunyat vidu i assumeixi la criança del seu nebot acabat de néixer.

La pel·lícula no és la denuncia de cap situació opressiva soferta per la seva protagonista, sinó que aprofundeix en els matisos d'un conflicte personal, al temps que descriu, amb singular passió pel detall i una enorme elegància expositiva, el funcionament d'un complex mecanisme de protocols socials d’aquest col·lectiu que no se solen conèixer. El desig i la passió no tenen cabuda en aquest context regit pel bé comú i la idea rectora de la decisió correcta en el moment oportú.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada