dilluns, 22 de juliol del 2024

9a TROBADA DELS CLUBS DE LECTURA DE LA XBM

Alguns dels membres dels Clubs de Lectura de la biblioteca, van assistir el passat 21 de juny a la 9a Trobada dels Clubs de Lectura de la XBM que es va dur a terme al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Gairebé 1.700 persones, de 243 clubs de lectura de 84 biblioteques i 2 bibliobusos, de 86 municipis de la demarcació de Barcelona, van poder presenciar en dues sessions el recital “Coral Romput”, una de les peces més emblemàtiques de Vicent Andrés Estellés en aquesta ocasió interpretat per Pere Arquillué i Toti Soler amb l’acompanyament musical d’una guitarra clàssica. 

Vicent Andrés Estellés, el poeta que va esdevenir la veu d’un poble, és un dels autors fonamentals de la literatura catalana. Cronista dels temps més obscurs i cruents de la postguerra i del franquisme, la seva obra, però, parla també de la resistència, l’esperança, la lluita i l’alegria. Amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement es va poder reviure en el seu poema “Coral Romput”, uns versos que parlen de l’existència quotidiana, marcada per somnis, moments colpidors, esperances i records. Una obra que ajuda a comprendre millor el present i convida a transformar-lo.

La periodista i escriptora Gemma Ruiz va presentar i conduir les dues sessions dedicades a tots els clubs de lectura de biblioteques d’arreu de la demarcació de Barcelona. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada