divendres, 23 de juny del 2023

LA BIBLIOTECA PUBLICA S'OMPLE EN LA TERTULIA DEL CLUB DE LECTURA AMB ANDREU CLARET SOBRE LA SEVA NOVEL·LA 'PARIS EREM NOSALTRES'

L'escriptor i periodista Andreu Claret i Serra va protagonitzar dimecres 21 de juny una sessió especial del Club de Lectura de la Biblioteca Pública a l’entorn de la seva darrera novel·la ‘París érem nosaltres’, estretament vinculada amb Súria. L’acte va omplir la Biblioteca i va anar precedit per una sessió de signatures del llibre a càrrec de l’autor.

La tertúlia del Club de Lectura, conduïda per Ramon Garcia, va posar de relleu la necessitat de conèixer episodis poc coneguts o amagats del passat per intentar reconciliar-se amb la pròpia història i no repetir antics errors personals o col·lectius.

La novel·la ‘París érem nosaltres’ recorda la trajectòria personal del pare de l’autor, el polític, empresari i activista surienc Andreu Claret i Casadesús (Súria, 1908-Barcelona, 2005) i el seu entorn familiar, social i històric.

Segons Andreu Claret, l’apassionant vida del seu pare reflecteix l’experiència d’una generació lluitadora que es va haver de sobreposar a l’ensorrament de les seves esperances de joventut per l’esclat de la guerra civil i de la segona guerra mundial.

El record dels trencaments provocats per aquestes dues guerres i la duresa de l’exili van ser dos dels eixos destacats de la tertúlia sobre la novel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada