dimarts, 20 de juny del 2023

FESTA FINAL ATRAPALLIBRES 22-23

Dijous 15 de juny a la biblioteca es va fer l’acte final de de l’Atrapallibres 22-23. Una festa a l’entorn dels llibres i de les històries fantàstiques. Es van donar els diplomes a tots els infants que hi han participat al llarg del curs, i també hi va haver la narració del conte “La Berta sense por” a càrrec de la Sílvia Blavia de Teatrem. I per finalitzar no hi podia faltar el berenar.

El veredicte dels infants participants a la biblioteca va coincidir amb el veredicte a nivell general, que es va donar a conèixer el dia abans al teatre Kursaal de Manresa:

“Els estels” de Jacques Goldstyn, traduïda per Susana Tornero i editada per Joventut (categoria 9 anys), “Les bruixes de Brooklyn” de Sophie Escabasse, traduïda per Martina Garcia Serra i editada per Edebé (categoria 10 anys) i “L’Amy i la biblioteca secreta d’Alan Gratz”, traduïda per Roser Rimbau i editada per Takatuka (categoria 11 anys) són les obres guanyadores del 18è Premi Atrapallibres.

Aquest és el veredicte dels 11.000 infants i joves que enguany han participat en aquest certamen únic dels Països Catalans (Premis Atrapallibres i Protagonista Jove), que té per objectiu promoure la lectura en llengua catalana i fomentar la formació literària d’infants i joves entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis.

Els participants han hagut de triar entre 3 propostes literàries de la seva categoria (obres publicades l’any anterior), escollides prèviament per una comissió d’especialistes en LIJ (Literatura Infantil i Juvenil).

A la biblioteca els infants que hi participen s’han constituït com el Club dels Friki Books. És una activitat que es realitza dins del programa “Municipi Lector”.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada