dimarts, 18 de gener del 2022

EL MES DE GENER, DEDICAT A LES LLETRES I ALS VINS

 El 2022 té lloc la desena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l’edició del 2022 posarà l’accent en el món del vi i el medi ambient.

Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d’altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

El mes de gener, les Biblioteques del Bages són les responsables de difondre la DO Pla de Bages a partir de les seves activitats i propostes.

La Biblioteca de Súria hi participa des del 2019. Hem preparat tot un seguit d’activitats per a totes les edats. Us animem a participar-hi! 

 
Fins al 31 de gener hi ha temps de participar al concurs fotogràfic Vinstagram sobre el món de la vinya i el vi. Per participar-hi és molt fàcil, només cal publicar una foto relacionada sobre el món de la vinya i el vi al vostre perfil d’Instagram, posant un títol i etiquetant-la amb #vinstagrampladebages2022.

Podreu guanyar un lot cultural amb llibres, vins de la DO Pla de Bages, i entrades per al teatre Kursaal de Manresa. Animeu-vos a participar!

Una de les activitats d’enguany del projecte “Lletres i vins 2022” és l’Hora del Conte titulada “Pedalant entre vinyes”, a càrrec de Daina Teatre. Per a infants més grans de 3 anys. El dimarts dia 25 de gener a les 17,30 h. Espectacle de contes sobre el medi ambient amb objectes i titelles. Per conèixer la biodiversitat a la vinya, transmetre als més petits la importància de cuidar el medi ambient, i divertir i emocionar a petits i grans.

 

El dijous 27 de gener a les 20 h. coneixerem de la mà dels seus creadors, Josep Vinyals, Eloi Sagués i Jordi Sardans, el projecte local “Els Tractets”, una iniciativa molt interessant de recuperació de vinyes i d’elaboració de vi.

El dissabte 29 de gener a les 11 h., taller de manualitats per a infants a partir de 5 anys. Per descobrir i experimentar amb raïm.

L'aforament per a totes aquestes activitats és limitat, per la qual cosa cal fer la inscripció prèviament a la biblioteca, podeu trucar al tel. 893.869.52.44

També fins al 5 de febrer, trobareu a la biblioteca una exposició bibliogràfica sobre la vinya i el vi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada