dissabte, 1 d’agost del 2020

JANE AUSTEN AL CINEMA

Avui us recomanem una pel·lícula que és l’adaptació d’una obra clàssica “Orgull i prejudici”, de Jane Austen, en una adaptació cinematogràfica del 2005 pel director Joe Wright i la guionista Deborah Moggach, i que trobareu disponible a la biblioteca

Ja fa més de 200 anys que Jane Austen va publicar la seva obra "Orgull i prejudici. L’obra continua sent vàlida avui en dia com a comèdia de personatges més que una comèdia de costums i sàtira social. També, com a pretext per fer una reconstrucció de l’època, amb molta tradició en el cinema britànic. Així, segons la crítica, es tracta de la millor adaptació de l'obra fins ara, gràcies a la fidelitat a la comèdia original, i a la interpretació que fa l’actriu Keira Knightley  del personatge d’Elizabeth Bennet, que domina amb excel·lència els tres aspectes bàsics de la pel·lícula: el romàntic, l’humorístic i l’ornamental.

La classe mitjana rural de l'Anglaterra de finals del segle XVIII no treballava i menys encara les dones, així que les que no tenien fortuna pròpia havien d’aconseguir-la com a consorts (el matrimoni de conveniència no semblava mal vist, sinó molt natural). El sarcàstic Mr. Bennett i la seva histèrica i indiscreta dona tenen cinc filles i amb l'arribada al poble de dos aristòcrates joves i molt rics s'obre la temporada de caça de marit. Un d'ells s'enamora de la germana gran (Rosamund Pike) i l'altre de la següent ( Keira Knightley).

L'humor es basa en els diàlegs, i els escenaris i grans decorats proporcionen una bellesa i una ambientació gairebé de conte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada