dimarts, 12 de maig del 2020

"TRES HIVERNS A LONDRES"

Avui us recomanem la novel·la Tres hiverns a Londres de la periodista Fúlvia Nicolàs, de qui és la seva primera novel·la. És editada per Rosa dels Vents el 2018. La trobareu disponible a l’e-Biblio, on aquesta setmana hi és destacada.

És la història d’una carta que es perd al començament dels anys 60 a Barcelona. És una carta que hauria pogut canviar la vida d’una persona, la persona que la rep que és la protagonista de la història, però que decideix no llegir-la.

La protagonista que es diu Ana, és una infermera de Barcelona que se’n va a treballar a Londres, per deixar enrere aquesta ciutat que en aquell moment era grisa, pobra i franquista. I ella decideix marxar de tot això, anar-se’n a un lloc diferent i començar una vida nova.

Són tres anys que marquen la seva vida, en què descobreix una ciutat molt més alegre i  lluminosa que la seva Barcelona de la postguerra. A Londres, l’Ana hi viu moltes primeres vegades: el primer cop que viu sola, el primer amor, les primeres festes, els aparadors il·luminats, els museus. Aquestes descobertes s’intercalen amb flaixbacs al passat que ens permeten conèixer d’on ve l’Anna i les seves companyes catalanes a l’Hospital: la Cedes, la Júlia i la Flora.

La novel·la, en definitiva, és la història del que passa després, un cop la protagonista torna a Barcelona convertida en una persona diferent a la que era. Els anys que ha passat treballant com a immigrant en un hospital al Docklands canvien la seva vida per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada