dimarts, 25 de març del 2014

EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA HOMENATJA DOS GRANS POETES DE LES LLETRES ESPANYOLES: FEDERICO GARCÍA LORCA I MIGUEL HERNÁNDEZ

El passat 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, a la biblioteca vam dur a terme una lectura de poemes de Federico García Lorca, amb el grup del Taller de Lectura de l'Esplai.

Federico García Lorca (1898-1936), fou un poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts. 
Adscrit a la Generació del 27, és un dels poetes amb major popularitat de la literatura espanyola del segle XX. Com a dramaturg, se'l considera un dels grans autors del teatre del segle XX, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo.

Va morir executat durant la Guerra Civil.

Llegint poemes de Federico García Lorca. Foto: Aj. de Súria  



El mateix dia, al vespre, al teatre del Foment Cultura dins del programa "Súria, Municipi Lector" es va dur a terme l'espectacle "Palabras de Miguel" de la companyia Nona Teatro d'Elx, en el qual, amb una escenificació molt austera, l'actor José Manuel Garzón va recitar fragments de les cartes que el poeta Miguel Hernández li va enviar a la seva dona durant la guerra civil i els seus anys posteriors de captiveri a diverses presons espanyoles fins a la seva mort. També, va cantar poemes musicats de Miguel Hernández, amb l'acompanyament del pianista José Galiana. 

Va ser un espectacle molt emotiu.

"Palabras de Miguel" al Foment Cultural. Foto: Aj. de Súria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada