dilluns, 21 de febrer del 2011

UN LLIBRE PROPER

Córrer per ser feliç : 42 motius i 195 raons per córrer, d'Arcadi Alibés, editat per Ara Llibres el 2010

Arcadi Alibés i Riera (1959) és natural de l'Ametlla de Merola, tot i que resideix habitualment a Sallent.
Des de ben petit es va aficionar amb passió als esports i va decidir que seria periodista. S'hi dedica professionalment des del 1978 i ha treballat als diaris Sport i El Noticiero Universal, a Catalunya Ràdio i, des del 1984, a Televisió de Catalunya.

Especialista en ciclisme i atletisme, ha presentat programes i telenotícies, i últimament se'l pot veure principalment al canal 3/24. Curiosament, però, molta gent el continua relacionant amb les celebracions de les victòries del Barça a Canaletes, tot i que ja fa anys que va deixar d'anar-hi.

Paral·lelament a la seva carrera professional, des del 1983 es dedica intensament a les curses de fons, en particular a la marató. És membre del Seven Continents Club i del 100 Marathon Club.
Al seu ampli historial hi figuren les maratons urbanes més importants (Nova York, Boston, Chicago, Londres, Berlín, París...), però també ha corregut en llocs com l'Antàrtida o el desert del Sàhara.

En aquest llibre l'Arcadi explica quines són les motivacions que l'han portat a córrer per afició, des de ben petit, quan va començar, fins que es troba a punt de córrer la marató número 100, en el moment d'escriure el llibre.
El fet de considerar-se un corredor popular, sense pretensions professionals, li permet gaudir al cent per cent de cada cursa. De fet, procura buscar destinacions remotes on hi hagi maratons per córrer, per tal de poder gaudir de la seva altra gran passió: viatjar i veure món.

Un cop superada l'etapa de la millora de la marca personal, "la marquitis", tal com ell l'anomena, l'ha portat a plantejar-se reptes ben curiosos: córrer cinc maratons seguides, haver celebrat els 42 anys i 195 dies fent una marató, haver fet la cinquantena marató a Atenes, córrer una marató a totes les ciutats olímpiques, etc.

La marató de Barcelona de l'any 2010 fou la seva marató número 100. I, actualment es troba a Tòquio, a punt de participar a la seva marató número 105. Tot un exemple de voluntat i esforç.
Aquest llibre, de lectura ràpida i molt amena, i que trobareu a la Biblioteca, us el recomanem de totes totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada