dimecres, 30 de juny del 2010

ALASKA, TERRA LLUNYANA

El passat 22 de Juny vam acollir la xerrada "Alaska, l'última frontera", a càrrec de la surienca Elsa Fenoy Galindo.

Va explicar, amb el suport de diapositives, el viatge que va fer per Alaska l'any 1996. Al llarg de 15 dies va recórrer uns 3.600 km aproximadament per les zones més interessants.

Va destacar la bellesa natural d'aquest estat nord-americà, amb els parcs naturals, les més de 5.000 glaceres existents, i la gran vida salvatge quant a la flora i a la fauna que s'hi pot trobar. Per la seva banda, a l'estiu, les ciutats, són riques amb colors a causa de la gran varietat de flors. També, al llarg de tot el territori encara hi queden reminiscències de la febre de l'or que es va produir a finals del segle XIX.

Alaska és un estat dels Estats Units d'Amèrica. És situat al nord-oest del continent americà, separat de la resta dels 48 estats per Canadà. Fa frontera amb el territori canadenc del Yukon a l'est i amb la Colúmbia Britànica al sud-est. Fou una possessió russa fins el 1867, any en què fou comprat per 7 milions de dòlars.

Té una superfície de 1.717.854 km2, amb una altitud de 3.060 m (el cim més alt és de 6.194 m). L'any 2009 el nombre d'habitants era de 698.473 amb una densitat de 0,4 habitants / km2.

El territori és constituït per tres regions naturals ben diferenciades esteses de sud a nord: la costa meridional, els altiplans de l'interior i el cinturó àrtic. Entre la costa pacífica i la frontera canadenca s'estén una franja d'uns 20 km d'amplada retallada per fiords i amb nombroses illes, l'arxipièlag Alexander. La península d'Alaska és una àrea de gran activitat tectònica i volcànica.

Els recursos econòmics tradicionals són la pesca, la transformació del peix (conserves i saldures) i el comerç de les pells. La fusta i els seus derivats constitueixen un altre recurs important. L'agricultura és poc desenvolupada. És important en canvi, l'explotació forestal. L'extracció del petroli i del gas natural han esdevingut la principal riquesa d'Alaska, tot i que, en els darrers anys el turisme proporciona una font d'ingressos important.

A la Biblioteca trobareu tot un seguit de documents sobre Alaska, que us seran útils. Però si us interessa informació turística concreta, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada