dimarts, 15 de juny del 2010

50 ANYS D'HISTÒRIA DEL BARRI DE SALIPOTA RECOLLITS EN UN LLIBRE

Salipota, Súria : el barri que va néixer dues vegades

Aquest és el títol del darrer llibre de temàtica local que hem incorporat al nostre fons documental. L'autor és el periodista surienc Roger Hernández, i ha estat editat per l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) dins la col·lecció "Remodelacions Urbanes". També hi han col·laborat l'Ajuntament de Súria i l'Associació de Veïns de Salipota.

El llibre, que s'ha publicat coincidint amb els 50 anys de vida de Salipota, explica la història del barri surienc que va haver de superar els condicionants d'uns orígens marcats per la marginació i la precarietat en ple franquisme. Posteriorment, a partir dels anys noranta, l'impacte de l'aluminosi va obligar a portar a terme un complex procés de remodelació dirigit per l'Institut Català del Sòl, que ha donat com a resultat un espai urbà modèlic, sense barreres arquitectòniques i pensat per garantir una alta qualitat de vida als seus habitants.


També destaca la vessant humana d'aquestes transformacions urbanes, amb la reproducció de nombrosos documents i fotografies que, en bona part, han estat aportats pels propis veïns i veïnes del barri.

En el llibre s'hi recullen tot un seguit d'entrevistes amb persones representatives de la història del barri, i també, una cronologia dels fets destacats a Súria i a nivell nacional i internacional.

El llibre va acompanyat d'un DVD que inclou un documental de 30 minuts sobre la història del barri produït per INCASÒL i Canal Taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada