dissabte, 3 d’octubre del 2020

UNA LLIBRERIA MOLT ESPECIAL!

 Avui us recomanem la pel·lícula “La llibreria” dirigida per Isabel Coixet el 2017, i està basada en la novel·la del mateix títol de Penelope Fitzgerald. Tant la pel·lícula com el llibre els trobareu disponibles a la biblioteca.

En un petit poble de l'Anglaterra de 1959, una jove decideix, en contra de l’implacable oposició veïnal, obrir la primera llibreria que hi ha hagut mai en aquesta zona. Quan algú li suggereix que posi a la venda la polèmica edició d'Olympia Press de «Lolita» de Nabokov, es desencadena al poble un terratrèmol subtil però devastador.

La pel·lícula fa un homenatge a la literatura, als llibres i la lectura, on Isabel Coixet relata la gosadia de Florence Green, una dona que té un petit somni per complir: obrir una llibreria per convertir-la en un lloc de trobades, recrear aquest lloc on va ser feliç i va descobrir l'amor, tornar a tenir il·lusions, i comptar amb el reconeixement de la classe benestant del poble. L'assoliment d'aquest somni per part de Florence Green no serà tasca fàcil, perquè s'haurà d'enfrontar a una societat poderosa, manipuladora i egoista.

Tot i ser una adaptació literària, el personatge principal interpretat per Emily Mortimer és molt característic en la filmografia d'Isabel Coixet: una dona forta i amb coratge que lluita contra les hostilitats del seu entorn. Aquest és un dels grans atractius de la pel·lícula, un personatge femení, Florence Green, que haurà de fer front a l'adversitat d'un sistema repressiu que no concedeixen cap espai per a la cultura i, a més, la qüestionen simplement per la seva condició de dona reivindicativa.

Una pel·lícula interessant, i la fotografia amb bells paisatges. Una bonica història que envolta un suggerent missatge de reivindicació feminista amb cert rerefons social, a més d'una seductora invitació al plaer de la lectura.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada