dissabte, 17 d’octubre del 2020

"FATIMA", UNA PEL·LÍCULA TESTIMONI DE MOLTES REALITATS

Avui us recomanem la pel·lícula “Fatima (2015)” dirigida per Philippe Faucon el 2015 i que trobareu disponible a l’E-biblio

Guanyadora dels Premis Cèsar de l'acadèmia de cinema francès (Millor Pel·lícula, Millor Guió Adaptat i Millor Actriu Revelació), està inspirada lliurement en les obres de Fatima Elayoubi, "Prière à la lune" i "En fi, je peux Marcher seule".

"Fatima" és la història d'una mare que lluita per tirar endavant les seves filles en un país en què desconeix l'idioma, una història de petits fracassos i de grans triomfs. 

Fatima és una feinera separada, una dona que mai ho ha tingut fàcil, que gairebé no parla francès i que l'únic que vol és donar-li un futur millor a les seves filles. La gran s'enfronta al seu primer any universitari amb l'esperança de convertir-se en metgessa i amb la responsabilitat econòmica que això suposa per a la seva família. La petita una adolescent inconscient i vividora que menysprea a la seva mare per la seva forma de guanyar-se la vida. És un retrat delicat sobre la la situació d'una immigrant magribí en la seva lluita diària per integrar la seva família (més que a ella mateixa) en la societat francesa.

El to gairebé de documental i la posada en escena sense estridències fan que "Fatima" sigui, sobretot, autèntica i versemblant. El punt de vista va canviant entre els personatges principals, però sempre és femení. Destaca el contrast intergeneracional, fins i tot la diferent actitud de les dues germanes a l'hora d'obrir-se un espai en la societat francesa.
El film ofereix interrogants i convida a l'espectador a la reflexió sobre la immigració i la convivència a l'Europa moderna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada