divendres, 2 d’octubre del 2020

EL BOOKFACE FRIDAY

El Bookface d¡avui us recomana el llibre El Trap : filosofía millennial para la crisis en España, d'Ernesto Castro, editat per Errata Naturae el 2019.

El Trap és un estil musical derivat del rap, originat a finals dels anys noranta del segle XX al sud-est dels Estats Units, amb influències del hip-hop, del dubstep i del trance, que es caracteritza per la utilització de sintetitzadors, bases rítmiques dures i moduladors de veu, amb arranjaments electrònics de caràcter melangiós i lletres molt líriques, sovint sobre temes socials. 

La denominació sembla que podria provenir de l’argot de certes zones dels Estats Units, en què trap (originalment, ‘trampa’) hauria pres el sentit de ‘lloc on s’amaga droga’.
Com sol passar amb les denominacions que es refereixen a estils i tendències musicals més o menys recents, la forma que s’ha difós en totes les llengües és la que prové directament de l’anglès, (hip-hop, dubstep, trance...), i com es veu també en exemples ja històrics com ara jazz, rock, swing, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada