dissabte, 31 d’octubre del 2020

QUI VA CREAR LA PIPPI CALCESLLARGUES? NO US PERDEU AQUESTA PEL·LÍCULA!!

 Avui us recomanem la pel·lícula “Conociendo a Astrid”, dirigida per Pernille Fischer Christensen el 2018. La trobareu disponible a l’e-Biblio. Es basa en fets de la vida d’Astrid Lindgren, autora infantil sueca que va aconseguir la fama mundial gràcies al seu popular personatge Pippi Calcesllargues, que va acabar convertint-se en un fenomen mundial per a diverses generacions de nens i adults.

La pel·lícula se centra en la seva etapa d’adolescent en la qual Astrid porta una humil vida cuidant les terres de l'església on treballa la seva família. La vida d'Astrid dóna un gir quan comença a treballar en un diari local.

Segons confessions de la pròpia Astrid, se sap que el nom de 'Pippi' el va concebre quan el seu fill de set anys, va estar malalt d'una infecció pulmonar l'hivern de 1941, i li va demanar que li narrés, per tal de passar l’estona, les aventures d'una nena anomenada "Pippi Calcesllargues". Dos anys després, mentre Astrid Lindgren reposava d'una fractura a la cama, va aprofitar el moment per escriure les aventures d'aquesta nena entremaliada que aviat donaria la volta al món i es convertiria en un símbol feminista.

Els fets de la seva vida la va convertir en una de les dones més inspiradores de la nostra època i en una narradora popular a tot el món. Aquesta és la història d'una jove Astrid que, tot i els condicionaments de la seva època i d'una educació religiosa, va mostrar una gran maduresa i va decidir trencar amb les normes de la societat i obeir només al seu cor.

La pel·lícula destaca per la bellesa de la fotografia, i, sobretot, per la gran interpretació d'Alba August com una Astrid Lindgren adolescent. La lluita pel seu fill en una societat conservadora, l'amor per la seva família i la generositat dels estranys doten el guió d'una càrrega humana que fa que sigui una pel·lícula molt interessant i emotiva.

A la biblioteca trobareu alguns títols de les aventures de la Pippi; veniu-los a buscar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada