dimecres, 7 de febrer del 2024

ARRIBA EL CARNAVAL

Aquest any el Carnaval comença el 8 de febrer amb el Dijous Gras i s’acaba el dimecres 14 de febrer amb l’enterrament de la sardina.

El Carnaval és una celebració que combina les disfresses, les desfilades i les festes al carrer. A cada indret presenta uns elements característics i altres únics ja que cada país adapta la festa a la seva cultura, costums i antecedents històrics. La característica comuna a tot arreu és la de ser un període de permissivitat, disbauxa i cert descontrol.

La celebració del Carnaval més gran i més famosa del món es porta a terme a les ciutats de Rio de Janeiro a Brasil i Barranquilla a Colòmbia. A Europa s'organitzen importants celebracions com el Carnaval de Venècia.

Més a prop tenim el de Cadis i Santa Cruz de Tenerife. I ja a Catalunya són coneguts els de Barcelona, Sitges, Torelló, Solsona, Lleida, Tarragona, i Vilanova i la Geltrú.

Aquest últim és una festa amb més de 250 anys d’existència que ha estat declarada, per la Generalitat, com Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya. Té alguns moments molt particulars adreçats al que el fan diferent a la resta com són la Ruta de la Merenga del dijous gras, que és una batalla amb aquests dolços per tota la ciutat, l'arribada dissabte a la tarda de Sa Majestat El Caramel, el rei dels nens i nenes que fa ballar i pujat al seu Caramelmóbil, volta la ciutat i dilluns a la tarda se celebra el Vidalet que és una cercavila de disfresses.

A la biblioteca us oferim tot un ventall de recursos informatius per tal que pugueu celebrar aquesta festa del primer a l’últim dia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada