dilluns, 14 de febrer del 2022

14 DE FEBRER, DIA DELS ENAMORATS

 El 14 de febrer,  Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a altres cultures, en la qual els enamorats s'expressen el seu amor o afecte mútuament. En molts països és considerat el Dia dels Enamorats, celebrat en aquesta data perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella. 

En l'actualitat, se celebra mitjançant l'intercanvi de notes d'amor conegudes com a "valentines", amb símbols com la forma simbòlica del cor i Cupido.

Des del segle xix es va introduir l'intercanvi de postals produïdes massivament. A aquesta pràctica s'hi va afegir la de donar altres tipus de regals com ara roses i xocolates. Als Estats Units, aquesta celebració també es va començar a associar amb una salutació d'amor platònic de "Happy Valentine's", enviat pels homes a les seves amigues -rarament als seus amics-. Típicament, el Dia de Sant Valentí ha estat una festa occidental, però últimament s'ha estès a altres països, com el Japó, la Xina i Taiwan. A Catalunya el dia dels enamorats se celebra el 23 d'abril, dia de Sant Jordi.

A la biblioteca hem preparat uns packs per a l’ocasió: un llibre i una pel·lícula de temàtica romàntica per passar una bona estona. 

Veniu a buscar-ne!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada