dilluns, 27 de setembre del 2021

VERSOS DE JOAN MARGARIT A SALIPOTA

Diumenge 26 de setembre a la plaça central del barri de Salipota, vam poder gaudir d’una matinal poètica extraordinària.

L’actriu i poeta Estel Solé i el Josep M. Rodríguez, el poeta surienc, ens van apropar a la figura del poeta Joan Margarit, mort recentment, fent una lectura dels seus poemes, un repàs a la seva trajectòria vital per mitjà de versos representatius de diversos moments importants de la seva vida.

Joan Margarit, degut a la seva professió d’arquitecte, va estar vinculat al barri de Salipota ja que va treballar en el projecte de reconstrucció dels pisos juntament amb Carles Buxadé.

Va ser un privilegi escoltar a l’Estel i al Josep M. ja que ambdós l’havien conegut i van poder explicar les vivències compartides amb ell.

Un dels poemes que van recitar va ser "Oracle" que havia escrit a Cal Catalán mentre esmorzava,  en alguna de les visites que feia a les obres Súria.

Joan Margarit (1938-2021), conegut com l'arquitecte de les paraules, és un dels autors més rellevants de la poesia recent en català i castellà, i va rebre nombrosos guardons, el darrer dels quals va ser el Premi Miguel de Cervantes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada