dilluns, 3 de maig de 2021

DIA DE SANT JORDI A LA PLAÇA SALVADOR PERARNAU

Divendres 23 d’abril, en el transcurs de l’acte central del dia de Sant Jordi, vam donar els premis al concurs de punts de llibre del 70 Aniversari de la biblioteca, i també a la guanyadora del sorteig del Joc del 70 Aniversari que havíem dut a terme de juny a desembre a les xarxes de la biblioteca.
 
Els guanyadors després de recollir el premi

Amb motiu de la inauguració de la biblioteca el 16 de juliol de 1950, l’any passat vam voler commemorar aquesta efemèride, i una de les activitats que vam proposar va ser el concurs de punts de llibre del 70 Aniversari. Cal dir que vam obtenir una gran resposta ja que es van presentar 288 punts. Es van repartir per edats, en cinc categories, quatre de les quals corresponen als cicles de primària, i la última és la categoria d’adults.
De cadascuna de les categories menys la d’adults, hi ha dos guanyadors, degut al gran nombre de punts presentats.
El premi és el punt editat juntament amb dos llibres. Els punts es van repartir als assistents a l’acte central del dia de Sant Jordi, Si algú hi està interessat a la biblioteca estan disponibles.

També, amb motiu de l’aniversari l’any passat de juny a setembre, a les xarxes socials de la biblioteca es va plantejar el “Joc del 70 aniversari”, amb una pregunta o repte setmanal. Cada setmana hi havia un guanyador que participava en el gran sorteig final. La guanyadora d’aquest sorteig va ser la Mireia Sala Faig, que va guanyar dues entrades per una obra del teatre del Foment Cultural i un lot de llibres.

El jurat format per M. Àngels Alsina Font, Isis Ballesté Casabona, Juanita Garcia Prada, Antonieta Oller Vers i Montse Rodríguez Alijarte, va decidir el següents guanyadors:

- Categoria 1 (P3-P5; 3-5 anys): Ot Gras Soler i Jesús Quiroga Guerrero
- Categoria 2 (1r-2n de Primària; 6-8 anys): Arnau Marin Arjona i Roger Rubio Cases
- Categoria 3 (3r-4t de Primària; 9-10 anys): Noa Orduña Espinoss i Marc Flores Jiménez
- Categoria 4 (5è-6è de Primària; 11-12 anys): Bruna Pubill Serrat i Amàlia Grichshenki Cazorla
- Categoria 5 (Adults a partir de 18 anys): Eva Soler Bellavista
 
Punts de llibre guanyadors
L’acte central de la diada de Sant Jordi va estar protagonitzat pel poeta local Salvador Perarnau, un dels actes per la commemoració del 125è aniversari del seu naixement i del 50è aniversari de la seva mort. Es va dur a terme a la plaça del mateix nom on es va poder veure el nou mural realitzat per Pau Juárez que recorda els personatges d’alguns dels poemes més coneguts de l’obra del poeta.
 
El nou mural de la plaça

 
L’acte va començar amb una actuació musical d’alumnes de l’Escola Municipal de Música. Seguidament es va presentar el llibre “Les plantes de l’avi” de l’Eva Ferrer i il·lustrat per Imma Mestre. A continuació, l’alcalde Albert Coberó, el regidor de Cultura, Miquel Soliva van donar els premis als guanyadors, i, finalment, l’acte va acabar amb un petit recital de poemes de Salvador Perarnau a càrrec de David Requena.
 
Presentació del llibre "Les plantes de l'avi"

David Requena durant el recital

Moltes gràcies a tots els participants del concurs de punts de llibre i al joc de les xarxes i felicitats als guanyadors!
 
Públic assistent a l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada