dilluns, 21 de setembre del 2020

UNA PEL·LÍCULA BASADA EN FETS REALS

Avui us recomanem la pel·lícula La isla de las mentiras dirigida per Paula Cons el 2020. És una pel·lícula estrenada a la plataforma Filmin a finals del passat mes de juliol, i es preveu que es pugui estrenar als cinemes a partir de l’any vinent. La trobareu disponible a l’e-biblio.

És un thriller inspirat en fets reals, l'enfonsament del vaixell "Santa Isabel" davant de la petita illa gallega de Sálvora el 1921. La pel·lícula narra en to de suspens i intriga la proesa de tres dones ( María Fernández Oujo, Josefa Parada i Cipriana Oujo Maneiro, de 14, 16 y 24 anys respectivament) que es van llançar al mar per salvar els nàufrags i totes les inesperades conseqüències que per a elles va tenir aquest fet.
 
La nit de l'1 de gener de 1921, enmig d'una espessa boira el vaixell “Santa Isabel”, amb 260 emigrants amb destinació Buenos Aires, es va enfonsar davant l'escarpada i dura costa de l'illa de Sálvora, a la província de A Corunya, a l'entrada de la ria d'Arousa, provocant la major tragèdia marítima de la història de Galícia. Molt pocs han sentit parlar del naufragi del vaixell “Santa Isabel” conegut com el Titànic gallec, en qual van morir 213 persones. Aquella nit no hi havia homes a l'illa, ja que estaven celebrant les festes de Nadal a terra ferma.
 
La única esperança dels supervivents que lluitaven per no estavellar-se contra les roques eren les poques dones, vells i nens que vivien en aquella illa. Tres joves illenques decideixen llançar-se a la mar en una petita embarcació tradicional. Remant només d'oïda, a causa de l'espessa boira i la negra nit, aconsegueixen salvar 50 persones.
 

 
Van arriscar les seves vides i van patir un duríssim shock posttraumàtic. Això explica per què estan tan tancades en si mateixes durant la pel·lícula, el que fa dubtar si tenen alguna cosa a amagar i si realment són bones o dolentes.
 
Tot el que va passar des d'aquella nit va sacsejar i canviar per sempre el lloc. Un periodista argentí va a l'illa per cobrir la notícia del naufragi. Però a poc a poc comprova que aquella nit van succeir massa terribles "casualitats" a l'illa. Són moltes les incògnites que cal resoldre i que no tenen resposta en la pel·lícula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada