dijous, 9 de febrer del 2017

"SÓC LA JAZZ", UN CONTE QUE AFRONTA EL TEMA DE LA TRANSSEXUALITAT

Us recomanem un conte que ens ha arribat darrerament: Sóc la Jazz escrit per Jessica Herthel i Jazz Jennings, sobre la transsexualitat.

La història de la Jazz és una experiència real. En aquest conte, ella narra les seves vivències d’una manera molt accessible, i s’adreça especialment als qui els agraden els contes, a les famílies i al professorat.
La seva història també va ser protagonista d'una sèrie televisiva.

La Jazz va saber de sempre que era diferent de les altres nenes i dels altres nens de la seva edat. Des de ben jove, va ser conscient d'un fort sentiment, de ser una nena, i va lluitar perquè el seu entorn la reconegués i l'acceptés.
Des dels dos anys, la Jazz sabia que era una nena, tot i que, en néixer, la van considerar un nen. Li encantava el color rosa, disfressar-se de sirena i no estava còmoda portant roba de nen. Això sumia la seva família en la confusió, fins que van entendre que la Jazz era trans i van decidir donar-li suport.

La TransKids Purple Rainbow Foundation (la Fundació de l'Arc Iris Morat de la Infància Trans) es va crear el 2007 per millorar la vida dels nens i nenes trans. 
Les famílies han de donar suport als seus fills/es i ajudar-los a créixer lliures del rol de gènere.
Aquesta Fundació es dedica a ajudar les famílies finançant trobades i programes específics, oferint beques per a campaments que donen suport a les persones trans de totes les edats.
La Jazz és la cofundadora honorària de la Fundació i es dedica a sensibilitzar i educar a través dels mitjans de comunicació, fa xerrades a les escoles, a les universitats, a les escoles mèdiques, i també fa conferències i simposis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada