diumenge, 22 de gener del 2017

ISABEL-CLARA SIMÓ, PREMI D'HONOR DE LES LLETRES CATALANES 2017

 
L'escriptora Isabel-Clara Simó ha estat guardonada amb el 49è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Aquest premi, que és un dels més prestigiosos del nostre àmbit cultural, s'atorga en reconeixement a la trajectòria d'una persona que «per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans».

Carles Solà, membre del jurat, ha justificat la decisió posant en valor la dedicació diària d’Isabel-Clara Simó a la literatua catalana durant 40 anys. Simó, al seu torn, ha agraït el reconeixement i ha admès que moltes vegades havia manifestat que no sentia com a recíproc el seu amor als Països Catalans i amb el Premi d’Honor “veig que l’amor és mutu”. La guanyadora també ha presentat el Premi d’Honor com el Premi Nobel català i ha conclòs considerant la literatura “no com un útil sinó com un art.”
Des que l'any 1978 l'escriptora i periodista d'Alcoi va guanyar el Premi Víctor Català amb el seu primer llibre, "És quan miro que hi veig clar", ha publicat una cinquantena de títols en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu, narrativa juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, reculls d'articles, assaig, memorialística… Ha estat guardonada amb els principats premis literaris, com ara el Premi Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d'Or, en quatre ocasions amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Premi Andròmina de narrativa, el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, la Medalla d'Or d'Alcoi i el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, entre molts d'altres. Amb reedicions constants de la seva obra i traduccions a diversos idiomes, Isabel-Clara Simó és una de les figures més populars de la literatura actual en català.
Com a periodista va dirigir el mític setmanari "Canigó" i col·labora habitualment en nombrosos mitjans de premsa escrita, ràdio i televisió. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, professora de la Universitat Pompeu Fabra i vicepresidenta al Principat de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual és sòcia des dels seus inicis l'any 1977. Des de fa unes setmanes és la degana de la Institució de les Lletres Catalanes.

A la Biblioteca trobareu una part de la seva bibliografia, si voleu saber quins títols tenim disponibles cliqueu aquí.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada