divendres, 11 de novembre del 2016

L'ICTUS I LES LESIONS MEDUL·LARS, TEMA DE LA 25a MARATÓ DE TV3

Una xerrada molt interessant la que ens va oferir ahir a la tarda la Mariona Baraldés Rovira, estudiant del darrer curs de medecina,sobre el tema de la Marató de TV3 d'enguany que es durà a terme el 18 de desembre: "L'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques".

El patronat de la Fundació La Marató ha escollit aquestes dues malalties ja que l'ictus és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. L'ictus és un accident vascular cerebral causat per una pèrdua de reg sanguini. Segons...
un informe de la Fundació de La Marató cada any es detecten 13.000 casos on un de cada deu és menor de 55 anys.
Els factors de risc que cal tenin en compte són: la tensió alta, el colesterol, el sobrepes, la diabetis i altres malalties cardiovasculars.

Va explicar que es molt important actuar amb rapidesa davant de qualsevol símptoma que sigui sospitós (pèrdua de força en un costat del cos, la boca torta, dificultat per parlar, ...)
La Marató d'aquest any també estarà dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Aquestes són unes lesions que afecten àrees del cervell encarregades del moviment i de les percepcions, a més de la conducta, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència.
 
Va ser una activitat realitzada conjuntament amb el Casal de la Dona de Súria.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada