dissabte, 21 de maig del 2016

L'EMPAR MOLINER AL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA

L'escriptora i periodista Empar Moliner va ser la protagonista a la darrera sessió del Club de Lectura del passat 18 de maig.

Va parlar del seu darrer llibre Tot això ho faig perquè tinc molta por, de com crea les seves històries i els seus personatges, de les seves influències literàries, dels seus autors preferits, i també de l'ús de la llengua catalana. En definitiva una trobada molt especial, a la qual hi van assistir, a part dels participants del club de lectura, més de quaranta persones.

Participants del Club de LecturaJordi Galves a lletra.uoc.edu ha dit: Empar Moliner és sinònim d'entusiasme, de nervi, de força literària. La crítica ha assenyalat l'ímpetu, la poderosa personalitat i l'enginy amb què els seus textos retraten frenèticament el món contemporani i les seves contradiccions. És una literatura trepidant, amb ritme, sense concessions ni temps morts, que retrata amb intel·ligència la desorganització de la societat, entre divertida i angoixada per l'absurd, la manca de sentit i la crueltat que ens administrem nosaltres mateixos. 
Empar Moliner és el món modern en tota la seva plenitud, amb les seves contradiccions, inquietuds i beneficis, amb tota la complexitat i llibertat escassa. En els seus escrits no hi ha distincions entre narrativa, cròniques periodístiques, articles d'opinió o fins i tot crítiques de televisió de la mateixa manera que la vida real no té compartiments estancs ni entendrà mai de consideracions teòriques. És el vivíssim retrat de la nostra època, atent als nous costums imposats per la publicitat i la moda, pels ambients i les tipologies humanes procedents del models de la televisió, de les sorolloses formes musicals, dels tòpics que colonitzen les nostres ments confiades des dels còmics, els diaris, els llibres més habituals. Un món autèntic perquè és on hi conviuen les situacions més quotidianes amb les extraordinàries i vulgars. L'esnobisme s'empelta amb el xaró, l'exquisit amb el rude. El pensament més profund, estructurat i argumentat, el més ben intencionat queda destruït per les inèrcies cegues, els instints més baixos, les caricaturitzacions més grolleres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada