Formant part del projecte "Súria, Municipi lector", al llarg de tota la setmana que va culminar amb la diada de Sant Jordi, a la Biblioteca, i dins del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa", es van dur a terme tres presentacions de llibres vinculats a Súria.
El dilluns 20 es va presentar Cants d'amor a l'amor, de Ramon Gómez i Amaré.
És un recull poètic de l'obra d'aquest autor que va viure i treballar a Súria durant la dècada dels 1940-1950. La presentació va anar a càrrec de les seves filles Laura i Angelina Gómez, i de la seva néta Montserrat Anda. Es va destacar la implicació de l'autor en la vida cultural de Súria d'aquella època, especialment en el món teatral, així com la seva qualitat humana.
És un recull poètic de l'obra d'aquest autor que va viure i treballar a Súria durant la dècada dels 1940-1950. La presentació va anar a càrrec de les seves filles Laura i Angelina Gómez, i de la seva néta Montserrat Anda. Es va destacar la implicació de l'autor en la vida cultural de Súria d'aquella època, especialment en el món teatral, així com la seva qualitat humana.
D'esquerra a dreta, Angelina Gómez, Montserrat Anda i Laura Gómez |
El dimarts 21 es va presentar Ecosistema de Josep M. Rodríguez.
Es tracta de la seva primera antologia, i ha estat publicat per l'editorial valenciana Pre-Textos dins la col·lecció "La Cruz del Sur". El llibre inclou part de la seva obra anterior així com alguns poemes que fins ara no havien estat publicats. L'autor va recitar alguns dels poemes inclosos en el llibre, i ho va completar amb la projecció vídeos de destacades personalitats del món cultural que també recitaven poemes de l'autor surienc. Josep M. Rodríguez té un gran reconeixement dins del món de la poesia, per la qual cosa ha obtingut diversos premis literaris de gran prestigi.
Josep M. Rodríguez durant la presentació |
El dimecres 22 es va presentar El venedor de somnis i altres contes de Xavier Enguix, amb il·lustracions d'Eva Salvador.
És un recull de 18 contes adreçats als infants però que també serveixen per als adults ja que parlen de valors universals com la solidaritat, l'amistat o les relacions familiars. Durant l'acte es van llegir fragments del llibre i també hi va haver la interpretació de diferents peces musicals per part d'alguns alumnes de l'Escola Municipal de Música.
D'esq. a dreta, Ana Pérez, regidora de Cultura, Xavier Enguix i Eva Salvador |
A part d'aquestes presentacions dutes a terme a la Biblioteca, també es van presentar cinc llibres més en altres espais de la població.
El primer va ser el dia 16 d’abril amb la presentació a Súria del llibre Silencis a càrrec de dos dels seus autors, l’historiador surienc Jordi Algué i la historiadora palanesa Ester Llobet.
Silencis és un llibre editat per l’Ajuntament de Navàs sobre els fets succeïts en aquesta població durant la República, la guerra civil i el primer franquisme. La coordinació de l’edició ha anat a càrrec de Jordi Algué. Els altres autors del treball són Miquel Arceda, Ester Llobet, Rossend Sellarès i Arcadi Vilà.
Presentació al saló de sessions de la casa de la vila |
El surienc Pere Ruiz, president del Club Palindromista Internacional, va presentar dissabte 18 d’abril els seus llibres Métrica simétrica, Verso atado i La Bíblia en palíndromo, en el marc dels actes de la 10a trobada d’aquesta entitat. Métrica simétrica és un recull de poemes palindròmics que tenen com a punt de partida coneguts versos de diferents autors. Verso atado és un llibre de haikus i senryus palindròmics, seguint els temes habituals d’aquestes estrofes d’origen oriental. Pel que fa a La Bíblia en palíndromo, es tracta d’un insòlit exercici literari per resumir tota la Bíblia, des del Gènesi fins a l’Apocalipsi, en un únic palíndrom d’unes vuitanta pàgines.
Pere Ruiz i la regidora de Cultura Ana Pérez |
El 19 d'abril es va presentar la novel·la Un mono en la despensa de Laura Antolín. És la segona obra publicada per l’autora, que l’any 2012 també va presentar la seva primera novel·la, Callejón con salida, dins del cicle ’Per Sant Jordi, Llibres de casa’.Segons Laura Antolín, aquesta segona novel·la, protagonitzada per un ximpanzé, tracta especialment ’dels canvis i de com ens hi hem d’adaptar’. L’autora surienca també va parlar sobre el procés creatiu i de les facilitats que ofereixen les noves eines d’internet per a la publicació d’obres inèdites, al marge dels canals editorials tradicionals.
Laura Antolín a la dreta, en un moment de la presentació |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada