divendres, 25 d’abril de 2014

LA BIBLIOTECA SURT AL CARRER PER SANT JORDI

LA PLAÇA S'OMPLE DE LLETRES!

El dia de Sant Jordi la biblioteca es va instal·lar al bell mig de la plaça de la Serradora, i va participar de la festa en la qual els llibres, la música, l'animació i la lectura van ser els protagonistes. A la parada de la biblioteca, s'hi podien trobar les novetats que ens han arribat darrerament, així com un munt de contes i còmics que els infants van poder mirar i llegir. També els usuaris que s'acostaven podien participar en una "Gimcana poètica" que els permetia participar en el sorteig d'una panera de llibres. I, una altra activitat que podien fer, era pintar diversos dibuixos de Sant Jordi, i dibuixar i pintar poemes de la Joana Raspall.
Per altra banda, tots els usuaris que es van emportar documents en préstec, també van participar en el sorteig de la panera de llibre. L'afortunada de la panera va ser la Queralt Adam.

Sota el lema "La plaça s'omple de lletres" es va dur a terme un recital de poemes que va anar a càrrec dels alumnes dels centres escolars de primària, de secundària, de l'Escola d'Adults, i també hi van recitar dues usuàries de la biblioteca. El tret de sortida fou la cercavila de la xaranga de l'escola Mare de Déu de Montserrat, formada per un drac i una banda de tambors, que va unir la plaça de Sant Joan amb la plaça de la Serradora, els dos punts principals de l'activitat de la diada. A continuació, els poemes d'autors com Joana Raspall, Ricard Bonmatí i Salvador Perarnau, entre altres, es van poder sentir a la plaça. I, finalment, la jornada es va finalitzar amb un concert a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música.

Paral·lelament als actes de la plaça de la Serradora, a la plaça de Sant Joan també s'hi van fer activitats. Les AMPA de les escoles van oferir tallers de manualitats per als infants. I l'empresa Iberpotash va instal·lar un estand per repartir als escolars el conte infantil "El meravellós viatge de la sal i la potassa a Súria", publicat per aquesta empresa amb textos de Mariano Veloy i il·lustracions de Doris Jiménez. La presència de l'estand va anar acompanyada d'un espectacle d'animació a càrrec d'Amadeu Rossell. La il·lustradora del llibre també va dibuixar i pintar en directe els protagonistes del llibre sobre una gran tela.

Us deixem unes imatges de com va anar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada