dijous, 19 de setembre del 2013

MOR L'ESTUDIÓS MARTÍ DE RIQUER

Un dels erudits més importants de la Catalunya del segle XX, l'escriptor, humanista i filòleg Martí de Riquer (Barcelona, 1914), ha mort a Barcelona a l'edat de 99 anys.
Nét del pintor i poeta Alexandre de Riquer i pare de l'historiador Borja de Riquer, Martí de Riquer era un expert en literatura medieval catalana i occitana i també en literatura espanyola del Segle d'Or.

Entre les seves obres destaquen l'Aproximació al Tirant lo Blanc, que el 1991 li va fer guanyar el Premi Nacional d'Assaig, Quinze generacions d'una família catalana, que en la versió revisada del 1998 li va suposar el Premi Lletra d'Or, i Reportajes de la Historia (2010), escrit en col·laboració amb el seu fill Borja de Riquer. Martí de Riquer va ser responsable també de la publicació d'una gran quantitat d'edicions de poesia i narrativa medieval, molt especialment del Tirant i el Quixot.

Era membre de la Real Academia Espanyola (RAE).des de 1965.La trajectòria de Martí de Riquer ha estat reconeguda amb nombrosos premis com ara el Premi Ramon Llull (1970), la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Barcelona (1983), el Premi Príncep d'Astúries de les Ciències Socials (1997), el Premi Nacional de les Lletres del Ministeri de Cultura (2000) o la Creu de Sant Jordi (1992). 
A la Biblioteca trobareu una exposició bibliogràfica amb algunes de les seves obres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada