dijous, 2 de maig del 2013

COM ES FAN ELS LLIBRES DESPLEGABLES (POP UP)?

Lluís Farré, escriptor i il·lustrador professional de llibres infantils, juvenils i de text, ens va explicar el procés de creació dels llibres desplegables el dijous 25 d'abril. Concretament es va basar en la seva pròpia experiència, juntament amb Mercè Canals, a l'editorial Combel, com a pioners a Catalunya en la creació d'aquesta tipologia de llibres. En aquesta editorial han publicat junts: "La llegenda de Sant Jordi", "L'arca de Noè", "Els reis d'Orient", i "Les Mil i una nits" (els dos primers els trobareu a la Biblioteca). 


Entre els elements desplegables hi pot haver fulls en acordió, il·lustracions mòbils, finestres, rodes, figures que s'alcen en desplegar la pàgina, etc. A causa de les seves característiques, la producció d'aquests llibres no és mecànica. Cada peça mòbil es retallada i muntada sobre les pàgines del llibre artesanalment. Per això són llibres delicats i tenen un gran valor bibliogràfic. No solament són per al públic infantil, sinó també per al públic adult.

Va destacar el valor pedagògic d'aquesta tipologia de llibres. La xerrada suposava el final d'un cicle, en el qual els centres d'ensenyament han pogut gaudir d'una exposició bibliogràfica de llibres desplegables. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada