dijous, 7 de juny del 2012

HA MORT RAY BRADBURY

Ray Bradbury (Waukegan, Illinois, 1920- Los Angeles 2012), està reconegut com un dels grans autors de ciència-ficció, a ell li agradava identificar el seu gènere amb la fantasia ja que molts dels seus relats estaven basats en la vida quotidiana i no tant en una ciència-ficció irrealista.
Escriptor visionari, arquitecte, guionista i poeta, Ray Bradbury és considerat un dels pares de la literatura fantàstica contemporània. De molt jove va decidir ser escriptor i es conserven alguns primers relats de la seva pròpia mà de quan només tenia dotze anys. Va ser als vint-i-un quan va rebre el seu primer ingrés per un conte anomenat Pèndol, i que va ser publicat per la revista Super Science Stories. La publicació de Cròniques marcianes, una història de la conquista de Mart i, tres anys després, de Fahrenheit 451, la narració de l'ocàs en una futura societat totalitària de la cultura del llibre (el títol al·ludeix a la temperatura en què el paper comença a cremar), li van fer guanyar fama internacional. El cineasta francès François Truffaut es va encarregar d'adaptar la novel·la a la pantalla. Entre els seus títols més importants hi ha també la col·lecció de relats L'home il·lustrat, del 1951, i la novel·la La fira de les tenebres (Something Wicked this Way Comes), del 1962, on Bradbury analitza el conflicte entre el bé i el mal a través d'una història de terror i fantasia en què dos nois de tretze anys viuen un terrible malson quan una fira ambulant arriba un bon dia al seu poble. En total, Bradbury ha publicat més de 30 llibres, prop de 600 relats curts i diversos poemes, assajos i peces teatrals.
En qualitat d'arquitecte i dissenyador va ser autor de la primera galeria comercial als Estats Units i del pavelló nord-americà a la Fira Mundial de Nova York del 1964. També va dissenyar atraccions per a Disney.

'Sense biblioteques, que ens quedaria?; no tindríem passat ni futur'
'Hi ha coses pitjors que cremar llibres, una d'elles és no llegir-los'
Ray Bradbury

Trobareu més informació aquí.
I, si voleu saber els llibres que trobareu a la Biblioteca, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada