divendres, 16 de setembre del 2011

JOAQUIM CARBÓ, AUTOR GUARDONAT A LA 29a SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

L'escriptor Joaquim Carbó ha rebut el Premi Trajectòria de la 29a Setmana del Llibre en Català.

El Premi Trajectòria es va instaurar l'any 1977 i es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació.

La seva extensa trajectòria amb més de cent llibres publicats (un milió d'exemplars) en 50 anys de dedicació al què per ell és l'ofici d'invertar i escriure històries, a més de ser un ferm defensor de la cultura i la llengua catalana, han fet que la comissió organitzadora hagi acordat atorgar-li el premi.


QUI ÉS?

Joaquim Carbó i Masllorens va néixer a Caldes de Malavella, l'any 1932.
La seva obra més extensa va destinada a un públic infantil i juvenil, però també ha escrit novel·la per a adults. La seva vocació l'ha portat a tractar temes molt diversos.

És autor de nombroses novel·les entre les quals destaquen La casa sota la sorra, La colla dels deu, L'ocell meravellós, o Interfase amb mosca. Totes elles han rebut diversos reconeixements, a més de convertir-se en lectures de referència per a molts centres educatius.

Vicnculat a Cavall Fort des del principi. És un històric del col·lectiu Ofèlia Dracs. Treballa en el moviment associatiu dels escriptors. Va coordinar el sector del llibre infantil del Congrés de Cultura Catalana. Va formar part de les primeres juntes de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

La seva prolífica trajectòria professional l'avala com un dels més grans escriptors per a infants i joves en llengua catalana.

A la Biblioteca de Súria trobareu un gran nombre de títols d'aquest autor, si voleu saber exactament quins són cliqueu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada