divendres, 12 de novembre del 2010

UN LLIBRE DE POESIA QUE COMMEMORA EL 60 ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA

Aquest any la Biblioteca ha commemorat el 60 Aniversari de la seva fundació, concretament fou el 16 de Juliol de 1950.

Per aquest motiu ens va semblar interessant de dur a terme una activitat que fos el més participativa possible, en la qual s'hi pogués encabir tothom. Així, vam proposar de recollir poesies inèdites, escrites per a totes aquelles persones interessades, per tal d'elaborar El Gran llibre de poesia del 60 Aniversari, que ja podeu trobar a la Biblioteca.

La resposta obtinguda és molt exitosa, ja que el llibre inclou 225 poesies de 183 participants. Per aquest motiu volem agrair les aportacions que han fet els centres escolars de Súria: Col·legi Sagrat Cor de Jesús, CEIP Francesc Macià, CEIP Mare de Déu de Montserrat, i l'IES Mig-Món. També, molt especialment, a tots els usuaris adults que hi han volgut col·laborar.

El llibre no té pretensions literàries, però, la poesia és fruit dels sentiments personals de cadascú, per la qual cosa valorem molt la voluntat de fer-la pública de tots aquells que han aportat els seus poemes.

La temàtica dels versos presentats és variada: amor, desamor, enyorança, records familiars,...; i la llengua dels mateixos també: català, castellà, francès i anglès. Aquesta diversitat temàtica i lingüística potencien la riquesa cultural del llibre, com a mostra de la realitat actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada