dissabte, 16 d’octubre del 2010

ON ÉS EL TRESOR???

DESCOBREIX-HO AMB LA LECTURA DE "L'ILLA DEL TRESOR" DE ROBERT L. STEVENSON

L'Illa del Tresor és una obra que conté tots els ingredients d'un llibre d'aventures: una expedició a terres llunyanes i desconegudes, perills, pirates, baralles... Es considera l'aventura de pirates més famosa de tota la història. En definitiva un clàssic de la literatura universal adreçada al públic jove.

La vida d'en Jim Hawkins fa un tomb el dia que un vell pirata colèric s'instal·la a l'Almirall Benbow, l'hostal de la seva família. Fan amistat, però el vell llop de mar mor poc després.

Aleshores en Jim descobreix, dins el cofre del mariner, un mapa que condueix a un tresor, el del famós capità Flint. Comença la recerca del tresor...


Nascut en una gran família d'enginyers escocesos, va ser un infant de salut delicada que va tenir una escolarització irregular. Els estudis no l'interessaven gaire, però, per seguir la tradició familiar va estudiar enginyeria a la universitat. El 1871 va decidir fer un canvi i va començar la carrera de dret. Tot i que va superar els exàmens, no va exercir mai la professió d'advocat.

El 1878 va veure editat el seu primer llibre, però la fama li va venir amb L'illa del tresor (1883). A continuació va publicar la novel·la fantàstica L'estrany cas del Dr. Jekyll i de Mr. Hyde (1886), que va tenir immediatament un gran èxit. El 1890 es va establir definitivament a Samoa, a Oceania, per mirar de guarir la seva tuberculosi.

Es va implicar en la vida de l'illa i va prendre posició contra l'imperialisme alemany, fet que no li va impedir continuar la seva carrera literària, en la qual destaquen també les obres següents: Les aventures de David Balfour, La fletxa negra, El club dels suïcides i El diable de l'ampolla.

A la Biblioteca trobaràs un ampli ventall d'adaptacions de l'Illa del tresor: en format de còmic, adaptacions per a infants de 8 a 10 anys, de lectura fàcil, tipus novel·la, .... en català, castellà i anglès.

Aquí te'ls presentem, tria i remena!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada