dimarts, 18 de maig del 2010

COM COMBINAR ELS ALIMENTS PER MANTENIR LA LÍNIA

La naturòpata Rosa Company, del Centre Dietètic "L'Essència", de Súria, va parlar el passat dia 12 de Maig, dels beneficis que la dieta dissociada té per a la salut, tant per a les persones diabètiques, com per a aquelles que volen perdre pes.

El motiu fonamental del sobre pes actual és el gran consum de carbohidrats (sucres i derivats, farines blanques, mantega i margarines hidrogenades), que tenen un índex glucèmic molt elevat (des que són consumits fins que es transformen en sucre i arriben a la sang passa molt poca estona), la qual cosa produeix que ràpidament el pàncrees segregui insulina per eliminar l'excés de sucre de la sang. L'excedent de sucre eliminat de la sang tan ràpidament s'emmagatzema en forma de greix provocant un augment de pes.

Els fonaments de la dieta dissociada són, d'una banda, potenciar el consum d'aliments amb un baix índex glucèmic (inferior o igual a 35) ja que això afavoreix la pèrdua de pes, i, de l'altra, la combinació adequada dels grups d'aliments: les verdures i les hortalisses amb proteïnes animals o carbohidrats, però mai les proteïnes animals amb els carbohidrats.

Michel Montignac és un dels autors que promou un tipus de dieta semblant.

Va cloure la xerrada amb informació d'algunes plantes medicinals que poden ajudar en el procés de perdre pes, com per exemple, la cua de cavall o la dent de lleó per la seva funció diürètica, la tarongina o el poliol ja que afavoreixen les digestions, o, el card marià i la fumària, per la seva funció dupurativa.

Per tal d'aprofundir en aquesta temàtica a la Biblioteca trobareu els llibres següents:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada