dijous, 28 de gener del 2010

SANT SEBASTIÀ AMB "OLOR DE COLÒNIA"

LA HISTÒRIA RECENT VISCUDA REFLECTIDA EN UN LLIBRE

La Sílvia Alcàntara va parlar el passat 21 de Gener sobre el seu llibre Olor de Colònia. Va ser una trobada amb tots els lectors de la seva obra, així com amb totes aquelles persones interessades per conèixer-la.

Va explicar, d'una banda, com va ser la seva trajectòria literària, i, de l'altra, aspectes més concrets del seu llibre.

Olor de Colònia parteix d'una base totalment fictícia, pel que fa als personatges i a la trama de la història. Però, el rerefons desprèn una realitat, la que va viure l'autora fins als vint anys. A través dels personatges es pot descobrir com era la vida a la colònia tèxtil: com s'organitzava la feina, com s'hi vivia, quina relació tenien amb l'exterior, ...etc.

L'estil i el llenguatge fan que el llibre tingui un bon ritme narratiu i que atrapi al lector des del seu inici. També, les descripcions que inclou, de forma subtil, gairebé fotogràfiques dels escenaris i racons de la colònia.

Darrera d'aquesta petita gran societat s'amaguen aspectes generals com l'avarícia, les aparences, la desconfiança, la por al què diran, la traïció, l'amistat, l'amor, els secrets antics,...

La xerrada a la Biblioteca de Súria va ser amena i distesa, i, la setantena de persones que hi van assistir van poder intervenir al llarg de la xerrada.

Aquest llibre ha esdevingut un dels més llegits actualment, i ben aviat serà traduït al castellà per l'Editorial Planeta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada