La lectura, a part de fer-nos passar una bona estona, ens alimenta l'ànima, i, ens proporciona les eines necessàries per potenciar el nostre esperit crític.
Us recomanem dos llibres, que són un exemple clar de com la lectura pot incidir de forma definitiva en els esdeveniments posteriors, així com en el desenvolupament de la personalitat dels personatges.
Tots dos els trobareu a la vostra disposició a la Biblioteca de Súria i a les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona.
Una lectora poc corrent, d'Alan Bennet, editat per Editorial Empúries el 2008.
L'autor explica en clau d'humor què passaria si la reina Isabel d'Anglaterra s'aficionés a la lectura.
Per mitjà de la ironia i de l'humor al més pur estil anglès, l'autor exalta els valors de la lectura, que poden fer trontollar els fonaments del Palau de Buckingham!
Els efectes que la lectura té en la reina són, d'una banda, el fet de posar-la en contacte amb la vida real, ja que al llarg de la seva vida, i degut a la seva condició, no ha disposat de gaires ocasions de saber com viu la gent normal. I, de l'altra, que la fan ser més conscient dels sentiments de les altres persones.
L'entorn de la reina viu aquesta nova situació amb certa inquietud, ja que no accepten que reflexioni i plantegi nous suggeriments per fer les coses de manera diferent, i que vagi perdent interès per les formalitats que comporta el seu càrrec.
La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey, de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows, editat per Ara Llibres el 2009.
Aquesta novel·la, divertida i fàcil de llegir, i tendre en moltes ocasions, és l'única que va escriure Mary Ann Shaffer, i va ser acabada per Annie Barrows, la seva neboda.
És una novel·la sobre el poder de la lectura en temps de crisi, ambientada durant l'ocupació dels nazis a les Illes del Canal.
Per mitjà d'una estructura epistolar, combina una trama interessant i enigmàtica, amb uns personatges peculiars.
L'intercanvi de cartes que l'escriptora Juliet Ashton, que s'enfronta a un bloqueig creatiu, inicia amb un dels membres de la Societat Literària, permet conèixer com van viure els habitants de Guernsey l'ocupació alemanya.
La Societat Literària i de pastís de pela de patata de Guernsey, va ser inventada com a estratagema per tal que els alemanys no arrestessin els participants sortint d'un sopar, quan havien trencat el toc de queda; a més, de menjar-se un porc rostit que havien sostret dels invasors...
A la nostra biblioteca aquests dos llibres han tingut molt bona acollida, en concret la novel·la de Mary Ann Shaffer ha estat entre les obres recomanades pel Club de Lectura.
ResponEliminaI és que llegir és un plaer!