dilluns, 13 de juny del 2022

SETMANA DEDICADA A IRLANDA

 Enguany se celebra el centenari de la publicació d’‘Ulisses", la gran novel·la de James Joyce que va revolucionar la literatura moderna.

L’escriptor irlandès James Joyce (1882-1941) és l’autor d’”Ulisses”, una extensa novel·la que explica les peripècies del protagonista, Leopold Bloom, durant un únic dia a la ciutat de Dublín. Es considera una de les millors novel·les escrites al segle XX i és tot un repte literari per la seva gran complexitat i extensió: té 18 capítols i gairebé 1.000 pàgines, depenent de l’edició.

“Ulisses” és una novel·la que narra les aventures i desventures del protagonista, Leopold Bloom, durant una passejada de 18 hores per Dublín. Tota l’acció transcorre durant un únic dia: el 16 de juny del 1904. Des de 1954 per commemorar aquesta data es realitza un festival literari anomenat Bloomsday.

Per aquest motiu i durant aquesta setmana, en què es commemora el Bloomsday, a la biblioteca trobareu un espai dedicat a Irlanda, on el protagonista és James Joyce i la seva obra, però també altres aspectes interessants del país.


També, durant aquesta setmana proposem un quiz de preguntes sobre l’”Ulisses”. Us atreviu?.


Les opcions per la resposta a la pregunta d’avui són: 

1. The Criterion

2. The Little review

3. The Egoist


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada