dimarts, 21 de juny del 2022

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "UNA ASSASSINA MASSA JOVE"

Dimecres 15 de juny es va presentar a la biblioteca el llibre “Una assassina massa jove” de l’autora M. Dolors Guàrdia, publicada per l’editorial Pagès el 2021, a càrrec de la mateixa autora.

M. Dolors Guàrdia i Rúbies, nascuda a Balaguer però solsonina d’adopció, va començar a publicar el 2001 amb “Ningú en té culpa?” I van anar seguint: “Crónicas de este mundo” (2002), “Cacics i menestrals” (2005), amb Pagès Editors, “Ene/amigues” (amb pseudònim de Mad Griff, 2005), “Diagnóstico Invalidez” (2006), “Senyores solsonines” (2008), “La vescomtessa dissortada” (2015) i “Records de mestres” (2016).

Va participar en el llibre “Lleida és femení. Dones per a la història” (2009). També ha participat en el recull “Tot és possible” (2014) del col·lectiu Narradors Centrals, i en els reculls “Que Déu ens agafi confessats” i “Dies de roses i vi” del col·lectiu Lola Palau.

Col·labora setmanalment al “Nació Digital” i al “Regió7” amb el personatge de la Simoneta, la feminista sarcàstica del Solsonès.

El llibre, tracta un munt de temes, però s’endinsa en la maldat humana, com és i com entra i surt en cadascú de nosaltres. La maldat com l’odi, només pot generar més maldat i més odi.

L’autora té un domini del missatge que vol explicar molt clar i contundent, tenint en compte que hi apareixen una gran quantitat de personatges. 

És una novel·la imaginativa, engrescadora, de lectura àgil i fàcil de llegir, amb molts ingredients: suspens, acció, història, crítica social, entre altres, i amb un final sorprenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada