dimecres, 1 de juliol del 2020

SABÍEU QUE... 70 ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA (1950-2020)

El local on es va instal·lar la biblioteca l’any 1950, a l’Avinguda de Santa Bàrbara, havia estat usat abans com a Escola Municipal de Música. Era un local d’accés directe des del carrer, sense vestíbul, que consistia en una sala sense cap compartiment i amb llum natural.

La funció del lloc es manifestava amb un rètol de fusta al damunt la porta, on unes lletres pintades deien “Biblioteca Popular” i es veia l’escut municipal al mig. Els serveis tècnics de la Diputació, després d’una visita, van aprovar el local tot i que el trobaven una mica petit. Per començar i en espera de trobar-ne un de millor, van donar-hi el vistiplau.

Es van encarregar, a la fusteria del Sr. Codina, tres taules rectangulars de 8 places cadascuna. També se’n van fer dues de 4 places que eren quadrades. A més a més es va fer una taula per a la bibliotecària i prestatgeries per cobrir totes les parets fins a l’alçada de 2 m. Posteriorment s’afegí una tauleta prop de la porta per a l’ajudant, de forma que així pogués controlar l’entrada i la sortida dels lectors. Les taules i cadires eren fetes de fusta de pi i envernissades de color marró.


Un retrat de Franco i un crucifix donat pels joves d’Acció Catòlica presidia l’estança. La decoració es completava amb plats de ceràmica penjats a les parets. Damunt de les taules s’hi posaren làmpades de metall amb tubs fluorescents, a més a més de dos globus penjats al sostre.

La Central de Biblioteques va enviar un fitxer amb 15 calaixos per posar-hi les fitxes corresponents als llibres. Van arribar els primers llibres i es van col·locar seguint el sistema de Classificació Decimal Universal, CDU, segons l’adaptació feta per a les biblioteques catalanes pel Sr. Jordi Rubió i Balaguer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada