dissabte, 18 de juliol del 2020

PASSEIG LITERARI PER SÚRIA

El passat dijous dia 16 de juliol, es va commemorar el 70è aniversari de la inauguració de la biblioteca amb un passeig literari nocturn que va estar protagonitzat per la música i la lectura de textos d’autors vinculats al paisatge urbà i sentimental del centre de la vila.

Amb la finalitat de redescobrir diferents espais i persones del poble que formen part de la memòria col·lectiva i de la història de Súria. Persones, que hi estan vinculades emocionalment d'una manera o altre, i que, al llarg de la seva vida n'han deixat constància amb textos o poemes escrits.

Prop d’un centenar de persones van participar en aquest passeig literari. El recorregut es va desenvolupar entre l’avinguda de l’Ajuntament i la plaça de Josep Anselm Clavé, amb aturades en diferents punts significatius del centre urbà per escoltar les interpretacions d’una quinzena de rapsodes i músics suriencs.

Els autors recordats en l’acte van ser Josep Maria de Sagarra, Josep Anselm Clavé, Joan Margarit, Ferran Planes, Joaquim Fernández, Cesk Freixas i els autors suriencs Salvador Perarnau, Josep Maria Rodríguez, Roderic Graells, Josep Fàbrega (Pepet Belga), Salvador Vancell i Ramon Picas. L’entorn nocturn va propiciar un ambient íntim i adient per a les interpretacions musicals i la lectura dels textos.

Des de la biblioteca agraïm a tots els que ho van fer possible: la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament, els organitzadors, els rapsodes, els músics, i especialment a tots els assistents que ens van acompanyar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada