divendres, 22 de febrer del 2013

QUÈ HI HA MÉS ENLLÀ D'EN GREY?

E.L. James, autora britànica de la saga Cinquanta ombres d'en Grey, ha venut milions d'exemplars a tot el món i ha creat un boom de literatura etròtica. Ocupa el primer lloc de les llistes dels més venut des de l'estiu, i, a les biblioteques els seus exemplars tenen llargues cues de reserves.

El cas és que, tot i que no ha estat elogiat precisament per la seva qualitat literària, les vendes multimilionàries han provocat un fenòmen similar al de la trilogia Millennium amb la novel·la nòrdica. La novel·la eròtica ha passat de ser un gènere minoritari a omplir les llistes de best sellers als EUA i a la Gran Bretanya.

 El fenòmen també ha traspassat fronteres entre disciplines. S'ha editat a casa nostra la banda sonora amb els temes musicals que s'esmenten a la trilogia, i, els productors de La red social han comprat els drets dels llibres per adaptar-la al cinema.

Cinquanta ombres d'en Grey ha despertat un creixent desig de novel·les eròtiques. Tanmateix el sexe i l'erotisme han estat presents des dels inicis dels nostres dies a totes les cultures: des de l'antiga Grècia fins a l'Orient Mitjà, passant per l'Índia o la Xina.
Hi ha millors alternatives i més sexis. Llibres que combinen erotisme i una escriptura sensual i sensible. Clàssics com L'edat de la innocència, o, L'amant de Lady Chaterley, i autors de prestigi com Nabokov, García Márquez, Austen, Duras...


La saga d'en Grey és la novel·la eròtica del moment. Des de la Biblioteca us proposem també la lectura d'altres títols de novel·la eròtica que de ben segur us seduiran. Aquí en teniu una mostra:

Fanny Hill: memòries d'una dona galant. John Cleland

Lolita. Vladimir Nabokov

Orgullo y prejuicio. Jane Austen

Amorrada al piló. Maria Jaén

Maurice. E. M. Forster

La pasión turca. Antonio Gala

L'amant. Marguerite Duras

Flores en el ático. Virginia C. Andrews

Les roses de Mandalai. Gentil Ropidera

... i molts més. Passeu per la Biblioteca i us informarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada