dissabte, 6 de juny del 2009

LITERATURA I VIATGES

Les guies i els llibres de viatges esdevindran els protagonistes properament a la Biblioteca de Súria en el servei Biblioviatges que durem a terme des del 15 de Juny fins al 30 de Juliol.
Es tracta d'un servei d'informació específica de turisme, països i viatges útil per preparar els viatges i les vacances d'estiu.

El viatge ha estat un tema important en la història de la literatura ja que ha permès potenciar la imaginació de l'ésser humà. Per mitjà de la literatura de viatges hem pogut viatjar a terres llunyanes i conèixer nous móns, i també, hem pogut fer viatges interiors, espirituals.

Tal com explica K. McGabhan en el seu llibre Per viatjar com Déu mana (Símbol Editors, 2002) "el concepte universal de viatge és el que trobem a La volta al món en 80 dies, el viatge rodó per excel·lència. I és que inclou tots els ingredients bàsics que defineixen aquesta fórmula màgica: des de l'aspecte filosòfic del viatge interior on ens descobrim a nosaltres mateixos, i ens ajuda a millorar, fins a les tècniques bàsiques per controlar l'estructura d'un viatge.
Una estructura conformada per dos conceptes:
- el material o recórrer el món, com va fer Phileas Fogg.
- l'espiritual o conèixer el món, com Passepartout.
Phileas Fogg és l'exemple del que, en termes informàtics, seria el hard d'un viatger, és a dir els recursos. Passepartout, contràriament, és el soft d'un viatger, és a dir, la capacitat d'assimilar. A més a més, l'un seria el viatger de presència, el d'anar-hi i estars'hi, mentre que l'altre és més el tipus de viatger de vivència, el ser en un lloc i viure'l intensament, plenament."

Per a més informació podeu visitar aquest article:
Literatura de Viaje: NOTAS SOBRE LIBROS DE VIAJE. ALUMNOS PRIMER SEMESTRE DE 2009.

1 comentari:

  1. Quina exposició més interessant! Segur que resulta molt útil per començar a preparar les vacances!

    ResponElimina