dijous, 11 de juny del 2009

COM PODEM MANTENIR ELS OSSOS FORTS

El passat dia 20 de Maig la Biblioteca va organitzar la xerrada de Rosa Company, naturòpata del Centre Dietètic "L'Essència", de Súria, sobre com podem mantenir els ossos sans i forts.

La xerrada pretenia donar a conèixer els aliments que són beneficiosos per aconseguir un nivell de calci òptim per a la salut.

D'una banda va fer referència a la importància de tenir en compte els elements que afavoreixen l'absorció intestinal del calci, com ara el magnesi, la viatamina D, l'oli d'oliva verge extra, el nivell d'àcid de l'estómac, etc.

I, de l'altra, aquells elements que són perjudicials ja que dificulten l'absorció del calci, com poden ser, els antiàcids, la fibra, els sucres refinats, l'excés de proteïnes i de sal, etc.

També, va fer referència a la necessitat de no prendre làctics, ja que tenen falta de magnesi i excés de fòsfor i proteïnes.

Només s'absorveix un 25% del calci que contenen, i la resta pot produir calcificacions.
És millor prendre aliments rics en magnesi, per ex. fulles verdes, cereals integrals, fruits secs, etc.

I, finalment, va parlar de les plantes adequades per als ossos. Les més destacades són: l'harpagòfit, útil per a l'artrosi i l'artritis; l'ulmària, és antiinflamatòria, com una aspirina natural; l'ortiga, remineralitzant, per a casos de gota, anèmia, etc.

Al final de la xerrada tots els assistents van poder fer una degustació de diferents tipus de llets d'origen vegetal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada