dilluns, 14 d’octubre del 2024

MARTÍ GIRONELL A LA TERTÚLIA DEL CLUB DE LECTURA

L’escriptor i periodista Martí Gironell va participar a la tertúlia del Club de Lectura de Novel·la dijous passat, 10 d’octubre, per parlar de la seva novel·la “El fabricant de records” que fou guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana el 2022.

És una novel·la sobre Valentí Fargnoli (Barcelona 1885 – Girona, 1944), un fotògraf ambulant amb arrels italianes que, desplaçant-se amb bicicleta va retratar la Catalunya de principis de segle XX. La seva ànima viatgera el va portar a retratar persones de totes les classes socials, així com grans personalitats del seu temps i també fets històrics rellevants. És testimoni i retrat d’una època.

També té un paper important la seva dona, la Rosa Vilaseca Grèbol de Cal Coix, de Maçanet de la Selva, que és el reflex de les dones de principis de segle XX, dones que tenien cura dels fills i que treballaven tant o més que els homes. Al llarg de la novel·la es va revelant com fou la seva relació.

L’autor va compartir amb els lectors totes aquelles qüestions que van sorgir. Donat que fou una sessió oberta hi van assistir els membres habituals del Club de Lectura, i totes aquelles altres persones interessades que no assisteixen habitualment a les tertúlies, així com algunes de les participants al Taller de lectura de l’Esplai, que també havien llegit prèviament la novel·la.

La tertúlia va ser guiada per Ramon Garcia, el coordinador del Club de Lectura, i l’acte va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Súria i de la Institució de les Lletres Catalanes.

El gener de 2013 Martí Gironell va venir per primer cop a la Biblioteca de Súria per presentar el seu llibre “L’últim abat” i més recentment, el passat mes d’abril, juntament amb la il·lustradora surienca Coaner Codina van presentar dins del cicle “Per Sant Jordi, llibres de casa”, les darreres aventures del talp Felip, “Un talp als Jocs Olímpics”.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada